Előfizetői tartalom

A megújulók már a spájzban vannak

Portfolio
Töretlen a megújuló energiák népszerűsége, a BP friss statisztikája szerint különösen a napenergia iránt növekszik a kereslet, de a szél és a egyéb megújuló szektor is évről évre bővül. A megújuló energiák tavaly a globális energiatermelés már közel 22,5%-ra rúgtak igaz, a vízenergia továbbra is meghatározó szerepet játszik.

A rohamosan fejlődő technológia, a csökkenő költségek, az állami támogatások és környezetvédelmi megfontolások miatt folyamatosan élénkül a kereslet a megújuló energiák iránt. A BP éves statisztikai kitekintője szerint 2014-ben 12%-kal 1401 tWh-ra emelkedett a megújuló villamosenergia-termelés (nap, szél, geotermia, biomassza, hulladék). A vízenergiával is számolva pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés