Előfizetői tartalom

Egy jó hír estére - Nem növekedett a globális szén-dioxid-kibocsátás

MTI
Nem növekedett a globális szén-dioxid-kibocsátás 2015-ben, és az előrejelzések szerint 2016-ban is csekély mértékű lesz a növekedés, ami azt jelenti, hogy harmadik éve szinte változatlan szinten van az emisszió, ám a légkör szén-dioxid-koncentrációja még mind rekordmértékű - derül ki a Kelet-Angliai Egyetem és a Global Carbon Project (GCP) kutatóinak közös tanulmányából, amelyet a marokkói Marrákesben zajló ENSZ-klímakonferencián mutattak be ma.

A 2016-ra előre jelzett 0,2 százalékos növekedés azt mutatja, hogy egyértelműen megszakadt a szén-dioxid-kibocsátásnak a 2013 előtti évtizedben tapasztalt évi 2,3 százalékos növekedése.A harmadik éve tartó lassulás legfőbb oka az, hogy Kínában jelentősen csökkent a szénfelhasználás - írták a szakemberek az Earth System Science Data tudományos folyóiratban közzétett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés