Előfizetői tartalom

Szegény országban robbanhat a napenergia

Portfolio
Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a tavaszi indiai választásokon elsöprő győzelmet arató párt programjának egyik központi eleme az energiaszektor fejlesztése. A területért felelős miniszter az egyik konferencián azonban egészen meglepő, sokak szerint túlságosan is ambiciózus tervekről beszélt. India a következő 8 évben olyan mértékben növelné telepített napenergia-kapacitását, mellyel csak a jelenleg toronymagasan listavezető Kína venné fel a versenyt. Mivel a hazai gyártókapacitások egyelőre szűkösek, így több külföldi panelgyártó is rendkívüli lehetőséget lát az indiai szolárpiacon.

Elsöprő győzelmet arattak a kilenckörös tavaszi parlamenti választáson a Bharatiya Janata Party (BJP) és szövetségesei. A kormánypárt és a miniszterelnök (Narendra Modi) már akkor jelezte, hogy nagy volumenű változások jönnek többek között az energiaszektorban, melynek egyik legnagyobb nyertese a napenergia lehet. A választási ciklus végére (2019-re) a kormány minden háztartásba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés