Gond van a Teslákkal - Brutális visszahívást jelentettek be

2017. április 20. 19:44    
nyomtatás
 
Jelentős visszahívást jelentett be a Tesla: összesen 53 ezer darab autót hívnak vissza a rögzítőfékek esetleges hibája miatt. A Tesla részvényei estek a hírre.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

53 ezer darab elektromos autót hív vissza a Tesla az S-modellből és az X-modellből. A 2016 februárja és októbere között gyártott elektromos autóknál a parkoláshoz használatos rögzítőfékkel lehetnek problémák az egyik beszállító által gyártott alkatrész miatt.

A Tesla nem hiszi, hogy ez biztonsági kockázatot jelent az autót használókra és nincs tudomásuk egyetlen balesetről vagy sérülésről sem, ami a hibás alkatrész miatt következett volna be. A mostani visszahívás a megelőzést szolgálja.

2016 decemberével bezárólag a Tesla 186 ezer autót adott el világszerte, így a visszahívás jelentősnek tekinthető, több mint az eladott járművek negyedét érinti. De a Tesla szerint csak a visszahívott autók 5 százalékánál lehet probléma és mindössze 45 perc alatt kijavítható.

A hírre esett a Tesla árfolyama, a jó részvénypiaci hangulatban is közel 1 százalékos mínuszba került a hír megjelenését követően.

Gond van a Teslákkal - Brutális visszahívást jelentettek be(CNBC)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium