Előfizetői tartalom

Ha jönnek a rossz idők, hat országban érdemes igazán aranyat tárolni

Portfolio
Egy olyan időszakban, amikor a globális gazdaság növekedése lassul, a hitelállomány rekordszintre emelkedik, csökkennek a vállalati profitok, a világ vezető jegybankjai valutaháborút vívnak, rendszeresek a katonai összecsapások és a terrorcselekmények, egyre népszerűbbé válik a befektetők körében a befektetési célú arany vásárlása. Ennek segítségével ugyanis egy olyan menekülőeszközt tarthatnak a portfóliójukban, amelyet a saját bankrendszerükön kívül, sokszor külföldi országban elhelyezve, bármikor pénzzé tudnak tenni. Azoknak a befektetőknek, akik arany vásárlása mellett döntenek - és azt külföldön helyezik el - fontos szempont az is, hogy szeretnék biztonságos helyen tudni a befektetésüket. Éppen ezért a Sprott Money összeállított egy rövid leírást arról, hogy mely országok lehetnek ideálisak arra, hogy a befektetők ott tárolják az aranyukat.

Az egyes országok nincsenek rangsorolva, csupán azt írják le, hogy miért lehet jó választás a befektetők számára. A hat legjobb választás között helyet kapott Kanada és Svájc is. Kanada mellett szól, hogy a világ egyik legstabilabb bankrendszerével rendelkezik és több mint 200 éve nem támadta meg senki. Svájc pedig tradicionálisan védi a külföldi befektetők által az országban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés