Előfizetői tartalom

Hatalmas, közel 900 milliárdos osztalékfizetés a győri Audinál

Portfolio
Nem sikerült jól a tavalyi év az Audi Hungaria Motor Kft.-nél, a társaság adózott eredménye közel 60%-kal csökkent - derül ki a cég közzétett pénzügyi beszámolójából. Az európai autóipari válság láthatóan a társaság eredményeire is hatással van, ami persze nem meglepő, hiszen a termelés elsősorban kivitelre történik, ennek elsődleges célpontja pedig az EU. Mindezek ellenére a vállalatnál igen jelentős összegű, közel 900 milliárd forintra rúgó osztalékfizetésre került sor, melyhez az eredménytartalékból jelentős összeget használtak fel.

Tombol az európai autóipari válság A havonta megjelenő újautó értékesítési adatok változatlanul azt jelzik, hogy Európában az autóipar válságban van, az értékesítések folyamatos lemorzsolódást mutatnak. A helyzet súlyosságát jelezheti, hogy a legutóbbi statisztikák már arról árulkodtak, hogy a gyártókat kivétel nélkül elérte a válság, az eddig ellenállónak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés