Előfizetői tartalom

Hűtlen kezelés, csalás, vesztegetés a Daimlernél

Portfolio
A Daimler még 2010-ben 185 millió dollár megfizetésére kényszerült egy korrupciós ügy kapcsán, a pénzbüntetésen túl az amerikai jogszabályoknak megfelelően egy két évig tartó kötelező ellenőrzésnek is alá kellett vetni magát. Az ellenőrzést az FBI korábbi igazgatója, Louis Freeh végezte, aki most egy interjúban beszélt a vállalatnál tapasztalt bűncselekményekről. A bűnlajstrom hosszú volt, a legsúlyosabbak között említette a hűtlen kezelést, a csalást, a megfélemlítést és a vesztegetést - írja a Süddeutsche Zeitung.

Gyakoriak voltak a megvesztegetések korábban is Egy indonéz tisztségviselő meghívása egy golf klubba, egy páncélozott S-osztályos Mercedes születésnapi ajándékba egy Türkmenisztáni méltóságnak - csak néhány példa a vesztegetési esetek közül, amit az üzletmenet gyorsítása érdekében alkalmaztak a Daimlernél korábban - mondta Louis Freeh, az FBI korábbi igazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés