Ígéretes számokat közölt az OMV

2017. október 13. 08:56    
nyomtatás
 
Az előző és az egy évvel korábbi negyedévnél magasabb olajár környezetben bővülő szénhidrogén-kitermelésről, és jelentősen emelkedő finomítói árrésekről számolt be az OMV az idei harmadik negyedévről kiadott termelési jelentésében, ami alapján várhatóan a november 9-i gyorsjelentés is kedvező eredményeket mutathat.

Kereskedés OMV-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az osztrák olajvállalat 2017 harmadik negyedévéről pénteken kiadott trading update-jének érdekesebb sorai:
  • Az átlagos Brent-árfolyam 52,08 dollár/hordó volt, szemben az egy évvel ezelőtti 45,86, illetve az előző negyedév 49,64 dolláros adatával.
  • Nőtt az Ural árfolyama is; az 51,36 dolláros átlagos ár szintén jelentősen felülmúlja a bázis 44,10, valamint a megelőző negyed 48,49 dolláros átlagos jegyzését.
  • A bécsi gáztőzsde átlagosan 16,78 euró/MWh-s árai némileg elmaradtak az előző negyed 16,88 eurós árfolyamától, azonban jócskán meghaladják a tavalyi hasonló időszak 14,06 eurós árát.
  • A társaság teljes szénhidrogén kitermelése 341 ezer hordó/napra emelkedett az előző negyed 339 ezre adatáról, illetve az egy évvel korábbi 301 ezerről.
  • A negyedév során összesen értékesített 28,4 millió hordó szénhidrogén mennyiségileg gyakorlatilag megegyezik a második negyeddel, némileg azonban magasabb a 27,4 milliós bázisnál.
  • Az átlagos realizált nyersolajár 47,3 dollár volt hordónként, ami mind az előző negyed 46 dolláros, mind az egy évvel korábbi 43,33 dolláros adatot felülmúlja. (Az átlagos realizált gázár ugyanakkor az előző negyed 15,1 euró/MWh-s szintjéről 14,4 euróra csökkent, ami azonban így is meghaladja az egy évvel korábbi 13,06 eurót.)
  • A finomítói árrés 7,04 dollár/hordó szintre emelkedett, csaknem megduplázódva az egy évvel korábbi 3,69 dollárról, de az előző negyed 6,03 dolláros szintjéről is érdemben emelkedett.
  • A társaság finomított termék értékesítése ugyankkor 5,39 millió tonnára esett vissza a 2016 hasonló időszakában produkált 8,40 millió tonnáról, valamint a 2017 második negyedben elért 6,94 millió tonnáról.
  • Az idei második negyedhez képest az OMV kiskereskedelmi és kereskedelmi árrései is emelkedtek.


A jelentésben szereplő adatokhoz képest a társaság november 9-én megjelenő harmadik negyedéves gyorsjelentésében eltérések lehetnek.

Pénteken délelőtt a vállalat részvényeinek árfolyama 4 százalékot közelítő mértékben emelkedtek a bécsi értéktőzsdén.

Ígéretes számokat közölt az OMVAz olajipari kilátásokról is szó lesz a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián. Még nem késő regisztrálni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium