Előfizetői tartalom

Így vedel a magyar!

Portfolio
Évente 65 liter az átlagos magyar sörfogyasztás, a hazai gyárak által tavaly előállított 6,1 millió hektoliteres mennyiség 2-3 százalékkal növekedhet idén, ha marad a nyári meleg - mondta a Világgazdaságnak a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. Schillinger Attila szerint messze vagyunk még Angliától vagy Svédországtól, ahol a piac 5-7 százalékát is lefedik a kisüzemi főzdék, de itthon is egyre jelentősebb a szerepük.

Schillinger a magyar sörkultúra fejlettségével kapcsolatban elmondta, hogy az utóbbi három évtized éves egy főre eső átlagfogyasztása mintegy 80 liter. Az 1990 körüli 100 litert meghaladó csúcsról érkeztünk el a mai 65 liter közelébe. Ezzel szemben a cseh vagy a német fogyasztás 150 liter körül mozog. Tehát az etalon-sörkultúráktól, ahol a sör a nemzeti DNS része, messzire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés