Ilyen lesz a jövő IKEA-ja

2017. június 19. 15:16    
nyomtatás
 
Az IKEA nem akar lemaradni az éles piaci versenyben, ezért több új fejlesztése is van a vállalatnak. Többek között ilyen egy új alkalmazás, amely egy virtuális valóságot mutat a felhasználóknak. Ezt a programot nem mással, mint az Apple-lel fejleszti a svéd áruházlánc.

Kereskedés Amazon-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az IKEA már előre gondolkodik és különböző fejlesztéseket végez annak érdekében, hogy ne maradjon le a piaci versenyben. Az egyik legnagyobb szereplő az e-kereskedelemben az Amazon, amely komoly nyomást gyakorol a hagyományos kiskereskedelmi láncokra, ezért innovációra van szükség, ha versenyben akarnak maradni. Ennek apropóján folyamatosan fejleszt az IKEA, például jövőre egy olyan program indulhat el, melynek keretében viszonteladói weboldalon keresztül is értékesíteni fogják az IKEA termékeket.

Ezen felül olyan egyedi megoldásokon is dolgozik az áruházlánc, mint például a virtuális valóság. Az Apple-lel közösen fejlesztenek egy olyan alkalmazást, amelyen 5-600 különböző bútort helyezhetnek el virtuálisan a saját lakásukban a felhasználók. A bútorok három dimenzióban jelennek majd meg, ezt a fejlesztést idén ősszel már élvezhetik a felhasználók, idővel pedig a megjeleníthető bútorok száma is növekszik majd. A virtualitás nem ismeretlen az IKEA részére, hiszen idén februártól már négy áruházban is van lehetőség megtekinteni a különböző konyhai berendezéseket egy erre specializált alkalmazáson keresztül.

Az IKEA korábban felismerte, hogy sok vásárlónak messze vannak a hagyományos áruházak, ezért 2015-ben elkezdett a városközpontokban is terjeszkedni, ahol a hagyományos áruháznál jóval kisebb boltokat üzemeltet, ezek mérete közel egytizede a normál áruházénak. Ezekben jellemzően az online megrendelt termékeket veszik át a vásárlók, összesen 44 ilyen üzlet üzemel az Egyesült Királyságban, Kanadában, Norvégiában, Olaszországban, Japánban és Kínában.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

(CNN)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium