Ismét találkozhat Orbán és Putyin

2017. szeptember 14. 11:39    
nyomtatás
 
"A menetrendnek megfelelően" jövő év elején Moszkvában újra találkozhat egymással Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor - nyilatkozta Szijjártó Péter az mfor.hu-nak. A Paks 2 projekt, illetve a határidők kapcsán a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, az indulás 22 hónapos csúszását nyilván nem lehet figyelmen kívül hagyni, de majd a szakemberek megmondják, hogy le lehet-e dolgozni 2026-ig a lemaradást.


A beruházásért felelős Süli János tárca nélküli miniszter tájékoztatása szerint januárban indulnak el szemmel is látható módon a kivitelezési munkálatok. Jelenleg a terep előkészítése zajlik. A kivitelező Roszatom delegációja elég sűrűn fordul meg Pakson, ezekben a napokban Alekszej Lihacsov elnök is felkeresi a helyszínt - tette hozzá Szijjártó.

A Mol-INA-ügy kapcsán a miniszter azt mondta, miközben Horvátország az OECD-be igyekszik - amely szervezetnek alapelve, hogy a nemzetközi gazdasági szerződéseket tiszteletben kell tartani - addig Zágráb figyelmen kívül hagyja a nemzetközi gazdasági ügyekben eljáró választottbírósági döntéseket. A magyar gazdasági élet egyik legnagyobb szereplője, a Mol elleni eljárást elvesztette Horvátország, majd úgy döntöttek, hogy nem tartják tiszteletben az ítéletet; meggyőződésem, hogy ezekben az esetekben a magyar diplomáciának a lehető legkeményebb álláspontot kell képviselnie - fogalmazott Szijjártó Péter.

(mfor.hu)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium