Ismét lecsaptak a hackerek: 7 millió dollárt loptak el a gyanútlan befektetőktől

2017. július 17. 20:39    
nyomtatás
 
Előbb-utóbb ennek is meg kellett történnie: hackerek több millió dollárnyi kriptopénzt loptak el egy "nyilvános érmekibocsátás" (ICO) során.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az elmúlt hónapokban egyre népszerű lett, hogy a startupok már nem dollárban, vagy egyéb devizában gyűjti az elinduláshoz szükséges tőkét, hanem a nyilvános értékpapír-kibocsátást jelentő IPO mintájára kriptopénzeket vonnak be forrasként (ICO- Initial coin offering), legutóbb például a Tezos nevű cégnek mindössze 2 hét leforgása alatt sikerült 232 millió dollárnyi tőkét sikerült bevonnia ICO-által.

Az utóbbi módszert választotta péznszerzésre a Coindash nevű cég is, amely egy kriptodeviza kereskedési platfromot kívánt létrehozni, azonban a hírek szerint a digitális valuták nem a cég szálmlájára, hanem ismeretlen helyre kerültek.


A közzétett információk alapján a hackerek a valós címeket hamisakra cserélték, így a befektetők pénze már sosem érkezett meg a CoinDash címére.


Az Etherscan szerint 2130 tranzakcióból összesen több mint 7 millió dollárt loptak el a hackerek.

Ismét lecsaptak a hackerek: 7 millió dollárt loptak el a gyanútlan befektetőktőlCímlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Garázscégből épített autókereskedést az egykori válogatott autóversenyző (x)

A családi vállalkozás veterán autók építésével is foglalkozik. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium