A briteknél nagyon pörög az újítás, amin az MNB is gondolkozik

2017. június 19. 11:11    
nyomtatás
 
A brit pénzügyi felügyelet (FCA) már a második környi fintech céget indítja el "regulatory sandboxában", vagyis abban a tesztkörnyezetben, ahol valódi, de kisebb számú ügyfélnél próbálhatják ki a szolgáltatásukat.


Elindult az FCA fintech tesztpályájának második köre, ezúttal 31 fintech jelentkezését fogadták el a 77 kérelemből. Az MNB - amely szintén gondolkozik egy hasonló keretrendszer kialakításán - így magyarázza el az idei stabilitási jelentésében, hogy mi az a regulatory sandbox:

A regulatory sandbox egy olyan szabályozói keretrendszer, ahol az újonnan feltörekvő fintech cégek az általuk kifejlesztett pénzügyi termékeket meghatározott ideig tesztelhetik valós ügyfeleken. A fintech cégek ideiglenesen mentesülhetnek a prudenciális megfelelés alól vagy korlátozott engedélyhez juthatnak.


A brit regulatory sandboxban ez a második kör, amikor új startupokat fogadnak be, az első körben 24 cég kérelmét fogadták el a 69-ből, a következő kört idén novemberre tervezik. Ezúttal biztosítási, kiskereskedelmi, fizetési, lakossági banki és lakossági hitelezési szolgáltaással foglalkozó fintecheket fogadtak. Az új ötletek között van blockchain alapú fizetési megoldás és mesterséges intelligenciával működő pénzügyi tanácsadó is.

A regulatory sandboxról részletesebben itt írtunk.

(Finextra)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium