Előfizetői tartalom

Az új Windows húzza a Microsoftot

Portfolio
A bevételek növekedéséről számolt be a Microsoft a negyedik negyedévre az előző év azonos időszakához viszonyítva, amiben nagy szerepe volt a Windows 8 operációs rendszer őszi piacra dobásának. A bevételek tekintetében a vállalat minimálisan alulteljesítette a várakozásokat, egy részvényre jutó eredménye viszont 1 centtel felülmúlta a konszenzust. A részvények másfél százalékot estek a gyorsjelentésre a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 3%-kal emelkedtek a negyedévben a Microsoft bevételei, amit az új Windows októberi piacra dobása segített. - A Windows divízió bevételei 24%-kal ugrottak meg. - Eredményszinten csökkenésről számolt be a Microsoft, ami a k+f és a marketingköltségek növekedésével indokolható. - A menedzsment nem fogalmazott meg sem bevétel-, sem profitvárakozásokat a folyó negyedévre.

A Windows 8 hajtotta a bevételek növekedését 3%-os bevételnövekedésről számolhatott be a Microsoft a negyedik negyedévre az előző év azonos időszakához viszonyítva - derült ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A bevételek tekintetében a cég minimálisan alulteljesítette a várakozásokat, hiszen az elemzők által várt 21,56 milliárd dollárral szemben 21,46 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés