Előfizetői tartalom

Bajban a Facebook? - Elpártolnak a felhasználók (2.)

Portfolio
Erős harmadik negyedévről számolt be a Facebook tegnap este, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentésében: a társaság felülteljesítette az elemzői várakozásokat mind a bevétel, mind a profit szintjén. A gyorsjelentés közzétételét követő percekben hirtelen 17%-os pluszba emelkedett az árfolyam, az öröm azonban nem tartott sokáig, miután a menedzsment nyilatkozatai aggodalmat keltettek a befektetőkben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 60%-kal növekedtek a harmadik negyedévben a Facebook bevételei év/év alapon. - Eredményszinten közel duplázódásról számolt be a cég az egyszeri tételek hatásait kiszűrve. - A mobil hirdetési bevételek már az összbevétel közel felét tették ki a harmadik negyedévben. - Az Egyesült Államokban a fiatal felhasználók számában lemorzsolódás látható, a naponta aktív felhasználók száma csökken. - A bevételek növekedésének hajtóerejét a hírfolyamban megjelenő hirdetések jelentették idén. A cég a hirdetések minőségén javít, viszont a mennyiségüket nem növeli a vállalat pénzügyi igazgatója szerint.

A várakozások felett a bevétel és a profit Mind a bevételek, mind az egy részvényre jutó eredmény szintjén az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt a Facebook tegnap, a piacok zárását követően közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A társaság bevételei meghaladták a negyedévben a 2 milliárd dollárt, ami 60%-os növekedést jelent az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés