Előfizetői tartalom

Csak a bankok tudják, mekkora veszélyben van náluk a pénzünk

Portfolio
A pénzintézeti adatvédelmi és biztonsági vezetők illetve az ügyfelek nagyon mást gondolnak arról, hogy mennyire van biztonságban a pénz a bankokban. A meglepő ebben csak az, hogy az ügyfelek szerint a bankok nagyon biztonságosak, akik viszont rálátnak a bank mindennapi működésére, azok szerint ez teljesen másképp van. Miközben az ügyfelek csupán 3 százaléka gondolja, hogy valaha feltörték a bankját vagy biztosítóját, addig a pénzintézeti vezetők negyede vallotta be, hogy ez már előfordult náluk.

Az egyik fontos érv a fintech cégekkel szembeni mindenkori viták során az, hogy lehet, hogy a fintechek sok mindent jobban csinálnak, de legalább a bankokban biztos lehetsz benne, hogy jó helyen van a pénzed. Most azok is kapnak egy érvet a Capgeminitől, akik esetleg ezt nem így gondolják. A kutatócég 9 országban 7600 banki ügyfelet és 180 banki és biztosítói adatvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés