Elloptak közel 20 milliárd forintnyi bitcoint

2017. december 7. 15:33    
nyomtatás
 
Hackerek több mint 4700 bitcoint loptak a NiceHash bitcioinbányász oldaltól, a lopás pillanatában kb. 60 millió dollárt érő bitcoinmennyiség mostanra már a 70 millió dollárnál is többet ér.


Szárnyal a bitcoin, már bőven 15 ezer dollár felett kereskednek a legkedveltebb kriptodevizával. Emiatt számítani lehet arra, hogy egyre több hackertámadás éri majd a bitcoin tárca szolgáltatókat.

Cikkünk írásának pillanatában 15 360 dollárt ér egy bitcoin a Coinbase árfolyamindexe szerint, ezzel újabb mindenkori csúcson jár az árfolyam, vagyis mostani árfolyammal számolva több mint 19 milliárd forintnyi értékű kriptopénzt loptak el.

A Nicehash hivatalosan még nem jelentette be az ellopott összeget, a NiceHash felhasználók körében azonban az a pletyka terjed, hogy egy 4736,42 bitcoint tartalmazó tárcát üríthettek le. A támadás tényét ugyanakkor már hivatalosan is elismerték, a bejelentést egy több órán át tartó leállás előzte meg.

Elloptak közel 20 milliárd forintnyi bitcoint


(Coindesk)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 

A munkaerő megtartása az új toborzás (x)

Interjú Mészáros Anitával, az Intrum Justitia HR vezetőjével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium