Előfizetői tartalom

Google: kicsit adott, kicsit elvett a Motorola felvásárlása

Portfolio
A bevételek tekintetében a várakozásoktól valamelyest elmaradó számot publikált tegnap este közzétett második negyedéves gyorsjelentésében a Google, a vállalat egy részvényre jutó eredménye viszont felülteljesítette az elemzői konszenzust. Ha a felvásárolt Motorola eredményeivel nem számolunk, 21%-os bevételnövekedést ért el az internetes keresőóriás az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva, egy részvényre jutó eredménye pedig 16%-kal növekedett az egyszeri tételek hatásait kiszűrve. A Google részvényei közel 3%-os pluszba ugrottak a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A Motorola bekonszolidálása a Google bevételeit felfelé módosította, a profitját viszont csökkentette. - Az egyszeri tételektől és a Motorola eredményeitől tisztítva 21%-kal növekedett a Google bevétele, egy részvényre jutó eredménye pedig 16%-kal emelkedett. - Hisztorikus viszonylatban olcsónak számítanak a Google részvényei és az amerikai technológia szektorhoz képest a múltban látott prémium is szinte teljesen eltűnt a papírokból.

Bevételszinten segített, profitszinten rontott a Motorola felvásárlása Közzétette második negyedéves eredményeit a Google, amely már a felvásárolt Motorola eredményeit is tartalmazza. Az internetes keresőóriás bevételeit 1,25 milliárd dollárral segítette felfelé az április-júniusi időszakban a mobilgyártó akvizíciója, viszont a Motorola eredményeinek konszolidálása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés