Előfizetői tartalom

Hatalmas összeget fizet a MasterCard és a Visa

Portfolio
Nyolc éve tartó pert zárt le pénteken a MasterCard és a Visa az Egyesült Államokban azzal a kereskedőkkel kötött megállapodással, amelyet pénteken John Gleeson kerületi bíró jóváhagyott. A megállapodás értelmében a kártyatársaságok 5,7 milliárd dollárt fizetnek a kereskedőknek, akik ezért cserébe nem pereskednek tovább.

Előzmények Tavaly július közepén a Visa és a MasterCard bejelentette, hogy megegyeztek az őket versenyellenes magatartásukért beperelő kereskedőkkel, azóta azonban több kereskedő úgy döntött, hogy visszalépnek a megegyezéstől. A kártyatársaságok a kereskedők szerint mesterségesen magasan tartották az interchange díjaikat, amelyeket a bankok a kártyaelfogadáskor fizetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés