Előfizetői tartalom

IT-cég kerülhet állami tulajdonba

Portfolio
A kormány vizsgálja az IdomSoft Informatikai Zrt. közvetett állami tulajdonba vételének lehetőségét annak érdekében, hogy egyes, az állam működése szempontjából kiemelt fontosságú informatikai rendszerek működtetése, illetve folyamatos fejlesztése a jelenleginél költséghatékonyabb, ugyanakkor magasabb biztonsági szintű legyen; a tranzakcióra legfeljebb 1,5 milliárd forintot szánna a kabinet - tudósít az MTI.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy vizsgálja meg az IdomSoft Informatikai Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának közvetett állami tulajdonba vételének lehetőségét úgy, hogy a tranzakció megvalósulása esetén a vállalat a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tulajdonosi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés