Előfizetői tartalom

Kalózok célpontja lehet a magyarok arcképadatbázisa

Sallai György, KPMG
Nemzeti Arcképcsarnokot készít a kormány az igazolványképeinkből, jelentették be augusztus végén. Az intézkedést a bűnüldözéssel, és a bűnmegelőzéssel indokolják a hatóságok, és a bejelentés szerint elég jól körülbástyázták a döntést a célhoz kötöttség elvét garantáló intézkedésekkel. Az arcunk ugyan személyiségi jogi védettséget élvez, mi magunk mégis teleszórjuk vele az internetet. Látszólag tehát minden rendben van, de ne feledjük, hogy az informatikai kockázatok mindig vannak - véli Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója.

Adatbázisba rendezi a kormány a Magyarországon készült igazolványképeket - jelentette be a minap a kabinet. Magyarországon sehol nem működnek a nyomozós filmekben megismert jó hatékonyságú arcfelismerő rendszerek, de ettől függetlenül még létezik ilyen. Bármikor megvásárolható olyan rendszer, ami biztonsági kamerával rögzített, más szögből látszó képeket is össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés