Előfizetői tartalom

Leáldozóban a PC-korszak - szenved az Intel

Portfolio
Kedvezőtlen fogadtatásra talált az Intel negyedik negyedéves gyorsjelentése, tegnap több mint 5%-ot estek a részvények a zárás utáni kereskedésben. A chipszektor első számú szereplője bár komoly profitcsökkenésről számolt be a szeptember-decemberi időszakban, mégis felül tudta teljesíteni az elemzői várakozásokat. A menedzsment által megfogalmazott kilátások viszont csalódást okoztak, ami azt jelzi, hogy a személyi számítógépek piacán nem várható javulás. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az Intel bevételei csak 3%-kal estek a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, viszont eredményszinten közel 30%-os csökkenéseket könyvelt el a cég. - A marginok jelentősen romlottak a negyedévben, részben a PC-piac gyengélkedése következtében, részben pedig annak eredményeként, hogy agresszív készletkisöprésekbe kezdett az Intel. - A Windows 8 megjelenése egyelőre nem indított el olyan PC-vásárlási lázat, mint amire a piaci szereplők számítottak. Viszont a laptopok és a táblagépek kombinálásával kifejlesztett "hibrid" termékek terjedéséből profitálhat az Intel a menedzsment szerint, aki eddig lemaradt a mobil chipek piacán. - A folyó negyedévre a menedzsment a konszenzusnál alacsonyabb bevételvárakozást fogalmazott meg.

A PC-piac gyengélkedése miatt szenved az Intel A személyi számítógépek piacának gyengélkedése következtében a bevételek csökkenéséről számolt be az Intel a negyedik negyedévre. Ez nagy meglepetést nem okozott a befektetőknek, a negyedéves bevétel 13,5 milliárd dollárt tett ki, ami egybeesett az elemzői konszenzussal. A PC-chipekből származó bevételek 6%-kal estek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés