Előfizetői tartalom

Mi lesz a Facebookkal? - Ezt gondolják most az elemzők

Portfolio
Hatalmas zuhanást szenvedtek el a Facebook részvényei rövid tőzsdei pályafutásuk alatt, május óta közel feleződött az árfolyam a kibocsátási árhoz képest. Az elemzők összességében optimisták a részvényekkel kapcsolatban, a legalacsonyabb célárfolyam is a jelenlegi árfolyam felett tartózkodik. A legfrissebb elemzői vélemények szerint a jelenlegi árfolyamszint azt mutatja, hogy a befektetők nem bíznak az üzleti modellben, amiben viszont több szakértő szerint van potenciál. Hétfőn érkezett egy felminősítés a Facebook papírjaira, ami pont ezzel indokolta a vételi ajánlást.

Megállás nélkül esik az árfolyam - mi áll a háttérben? Már a tőzsdére lépést megelőzően sokan megkérdőjelezték a Facebook üzleti modelljét, a növekedés fenntarthatóságát, de a befektetőket elbizonytalanította az is, hogy magas árazási szinten került sor a részvénykibocsátásra. Ezt tetézték még a kereskedés megindulásával kapcsolatos technikai problémák is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés