Előfizetői tartalom

Pont a bankok ádáz ellenségei lesznek a legjobb barátaik?

Portfolio
A bankokat támadó digitális kihívók idővel a bankok legnagyobb barátai lehetnek, mivel sokszor gyorsabban és olcsóbban tudnak velük szolgáltatásokat bevezetni a bankok, és erre egyre gyakrabban hajlandóak is. A "letölthető" bankszámláiról ismert nagy amerikai startup, a Moven is felforgatóként kezdte, mostanra viszont az egész világon banki partnereken keresztül terjeszkednek. A bestseller könyvszerző és jövőkutatóval, egyben a Moven alapítójával és vezérével, vagyis Brett Kinggel a jövő bankjáról, blockchainről, P2P hitelezésről és a fintech forradalomról beszélgettünk a CIB Novathon innovációs versenyén.

Portfolio: Digitális forradalom zajlik a bankszektorban, rengeteg kockázati tőke áramlik a fintech startupokba, amelyek egy jó része disruptor (felforgató), és nem enabler (támogató). A felforgatók tényleg elsöprik a bankokat, vagy a bankok képesek lesznek visszavágni? Brett King: A bankok vagy alkalmazkodnak, vagy partnerséget kötnek a fintech cégekkel egyre többször, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés