Előfizetői tartalom

Veszélyben a kuponcégek? - Kivégezték a Groupont

Portfolio
A részvénykibocsátás óta szinte megállás nélkül esik a Groupon árfolyama és nemrég újabb történelmi mélypontot ért el 7,25 dolláron, ami azt jelenti, hogy a novemberi tőzsdére lépése óta mintegy 60%-ot veszített értékéből a papír. Már a részvénykibocsátást megelőzően sok elemző szkeptikus volt a vállalat üzleti modelljével kapcsolatban, ami indokolhatja a zuhanást. Azóta pedig a rosszul sikerült Facebook-IPO és a cég pénzügyi beszámolóinak módosításai sem hatottak támogatólag az árfolyamra.

Hatalmas zuhanáson vannak túl a közösségi vásárlási szolgáltatásokat kínáló Groupon részvényei, a cég tavaly novemberi tőzsdére lépése óta szinte folyamatosan esik az árfolyam. A 20 dolláros kibocsátási árról nemrég egészen 7,25 dollárig süllyedt az árfolyam, ami új történelmi minimumnak felel meg.A hónapok óta tartó zuhanás mögött több tényező húzódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés