Előfizetői tartalom

Itt a lista! - Soha nem élt még ennyi milliárdos a világon

Portfolio
Soha nem élt még ennyi milliárdos a világon - derül ki a Forbes legfrissebb összesítéséből. A világ leggazdagabb embere a tavalyi év után idén is a mexikói Carlos Slim lett, akinek vagyona eléri a 74 milliárd dollárt. A második helyen Bill Gates végzett a milliárdosok versenyében, míg Warren Buffett a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Minden korábbi rekordot megdöntött idén a milliárdosok száma a világban, a Forbes összesítése szerint ugyanis összesen 1210 olyan ember él világszerte, akinek vagyona eléri az 1 milliárd dollárt. A korábbi rekord még a válság előtt (2008-ban) 1125 fő volt. Idén 214 fővel bővült a milliárdosok száma, ebből 54 kínai, 31 pedig orosz állampolgár és ezzel tíz éve először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés