Előfizetői tartalom

A befektetők megrettentek a Scania bekebelezésétől (2.)

Portfolio
Csattanós választ adott a Volkswagen az MQB rendszer hatékony működésében kétkedőknek péntek este ad hoc jelleggel közzétett beszámolójában. Ebből ugyanis kiderült, hogy a német autógyártó részben a rekord értékesítés, részben pedig a rendszer hatékonyságának hála nem csak a saját, hanem az elemzők várakozásait is túlszárnyalta több fontos soron. Az eredményeket látva a cégcsoport menedzsmentje a tőle megszokott módon rendkívül konzervatív várakozásokat fogalmazott meg 2014-re vonatkozóan. A Volkswagen az éves számokon túl azt is bejelentette, hogy jelentős prémiummal meg kívánja vásárolni a Scaniában az általa még nem birtokolt részvényeket. Ez utóbbi hír sokként érhette a befektetőket, a német autógyártó árfolyama 7 százalékot zuhant. A jelentés főbb pontjai: Pozitívumok A vállalatcsoport negyedéves és éves szinten is rekord gépjárműeladást ért el; a legfontosabb sorokon túlszárnyalták az előző éves számokat; árbevétel és üzemi eredmény szintjén meghaladták a németek az elemzői várakozásokat; az MQB rendszer rácáfolt a pletykákra; megemelték az osztalékot; a menedzsment további növekedésre számít idén. Negatívumok Nettó eredmény szintjén nem sikerült túlszárnyalni az elemzők várakozásait.

Jó úton a Volkswagen A Volkswagen a kihívásokkal teli nemzetközi környezet és az egyre erősebb verseny ellenére ismét növelni tudta csoportszinten eladásait. A vállalatcsoport nem csak a negyedik negyedévben (több mint 2,5 millió darab gépjármű), hanem éves szinten (közel 9,8 millió darab gépjármű) is rekordot értékesítést ért el. Az eladások megugrása az újonnan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés