Kell a pénz a Teslának, újra részvényeket bocsát ki

2017. március 19. 14:55    
nyomtatás
 

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Összesen akár 1,15 milliárd dollár új forrást is bevonhat a Tesla, amire nagy szüksége van az amerikai autógyártónak, hiszen hamarosan elkezdi a legújabb modell, a Model 3 gyártását. A tervek szerint 250 millió dollár értékben bocsát ki részvényeket, 750 millió dollár értékben pedig részvényre vagy készpénzre átváltható papírokat (a kamat, az átváltási ár és egyéb paraméterek még nincsenek meghatározva), ráadásul a jegyzésben résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy mindkét típusú papírból akár 15 százalékkal többet jegyezzenek. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 25 millió dollár értékbe jegyez majd részvényeket. A jegyzés lebonyolításában a legnagyobb befektetési bankok, a Goldman Sachs, a Deutsche Bank, a Morgan Stanley, a Citigroup, a Barclays, a Merrill Lynch, a BofA és a Credit Suisse vesznek részt.

A forrásbevonásra azért van szükség, mert a Tesla
  • megerősítené a mérlegét,
  • csökkentené az autógyártás bővítésével kapcsolatos kockázatokat,
  • általános működési költségeket fedez a részvénykibocsátással.


Bár Musk tavaly még azt nyilatkozta, hogy a Teslának nincs szüksége forrásbevonásra a Model 3 gyártása miatt, most úgy tűnik, hogy az új modell fejlesztése és gyártása túlságosan megterhelné a cég mérlegét, és a biztonságos működés megteremtése miatt a befektetőkkel erősítenék meg a vállalatot. A Model 3 gyártása korlátozott volumenben már idén elkezdődhet, a negyedik negyedévben heti 5 ezer, jövőre pedig heti 10 ezer autót gyárthat a Tesla.

(Tesla)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium