Előfizetői tartalom

Készüljünk fel egy pánikszerű tőzsdei összeomlásra

Portfolio
Mark Hulbert, a Marketwatch publicistája arra figyelmezteti a befektetőket, érdemes felkészülni egy tőzsdei összeomlásra. A zuhanás mértéke akkora is lehet, mint amit az 1987-es tőzsdekrach során láthattunk. A cikk apropóján megvizsgáltuk az S&P 500 index esetében az eddigi legnagyobb napon belüli százalékos eséseket, hogy tisztában legyünk azzal, mire is kell számítani a pánikszerű tőzsdei eladások esetében.

Ez egy meglehetősen negatív jóslat, a Dow Jones index esetében ugyanis azt jelentené, hogy a mutató egyetlen kereskedési napon több mint 3000 pontot veszítene értékéből. Hulbert vizsgálódásai során egy múltban készített tanulmányt vett elő, mely a tőzsdei összeomlások gyakoriságát igyekezett megbecsülni. A tanulmány a "Theory of Large Fluctuations in Stock Market Activity"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés