Előfizetői tartalom

Kétszer is meg kell gondolni, mit csinálsz a felesleges pénzzel

Portfolio
Az osztalék jól ön, ha a részvénypiacokon eluralkodik a bizonytalanság, de mi a helyzet a tőzsdék szárnyalása idején? A Goldman Sachs szerint érdekes tendencia látszik az elmúlt években, mégpedig az, hogy a befektetők sokkal többre értékelik, ha a cég visszaforgatja a pénzét a jövőbeli növekedésbe, mintha visszajuttatja a részvényeseknek.

Bizonytalan időkben vonzóak lehetnek az osztalékpapírok, de az utóbbi években nem igazán érte meg osztalékba fektetni. A Goldman Sachs számításai szerint ugyanis azok a cégek sokkal jobban teljesítettek, akik "saját magukra költöttek", mint akik a részvényeseikre. Azon vállalatok részvényeivel lehetett a legjobb hozamokat elérni, amelyek visszaforgatták a pénzt, például kutatás-fejlesztésbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés