FONTOS Váratlan fordulat: Magyarország legnagyobb Aldi-üzlete nyílik Budán
 
Előfizetői tartalom

Hatalmas leépítés a Dunaferrnél (2.)

Portfolio
Jelentős leépítésre készül a Dunaferr, jelentette be Jevgenyij Tanklievics cégvezető egy szerdai sajtóbeszélgetésen az Index beszámolója szerint, akár a fehérgalléros dolgozók 30-40 százalékától is megválhatnak. A cégnél összesen több mint 7500 ember dolgozik, a leépítés várhatóan a termelési részt kevésbé fogja érinteni. A vállalat a fix költségeit szeretné lecsökkenteni a versenytársak szintjére, ebben pedig itt van az egyik legnagyobb különbség. A leépítés pontos részletein jelenleg is dolgoznak, a vezérigazgató szerint olyan megoldásokat próbálnak találni, hogy cég termelése semmiképp ne kerüljön veszélybe, miközben minimalizálják az elbocsátások okozta szociális és egyéb károkat.

Az utóbbi évek gazdasági válsága az acélipart sem kímélte, Európában az acél iránti kereslet csak 2012-ben 6 százalékkal csökkent. Az orosz tulajdonos nagy hiteleket halmozott fel, míg itthon a túlfoglalkoztatás jelent gondot. A válság pedig az acélipar legnagyobb magyarországi szereplőjét, a Dunaferrt is érzékenyen érintette. A vezérigazgató szerint túl sok állandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés