Előfizetői tartalom

Lenyomták tegnap Amerikát

Portfolio
A japán nukleáris katasztrófával kapcsolatos kedvezőtlen hírek, az olajárak esése és az Alcoa várakozásokat alulmúló eredményei miatt a vezető amerikai részvényindexek mindegyike 1 százalék körüli mínuszban zárta a tegnapi kereskedést. A 30 blue chipet tömörítő Dow Jones 118 pontot veszített értékéből. A negatív hangulat azonban egyelőre nem tűnik tartósnak, ma reggel az ázsiai tőzsdék már felfelé kapszkodnak, a japán Nikkei 0,9 százalékot erősödött. Eközben az amerikai határidős indexek is pluszban állnak.

A piaci szereplők pesszimizmusa tegnap kitartott a kereskedés végéig, így valamennyi index 0,7 százalék feletti mínuszban zárt. A Nasdaq 0,96 (-27 pont), a Dow Jones 0,95 (-118 pont), az S&P 500 pedig 0,78 százalékot (-10 pont veszített értékéből. Záró értékük rendre: 2745, 12 264, illetve 1314 pont. Az esésben elsősorban az alábbi tényezők játszhattak szerepet: - Ötös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés