Eséssel fejezte be a hetet a BUX Percről-percre

2017. március 17. 17:19    
nyomtatás
 
Felemás hangulatban folyik a kereskedés péntek délután. Európában a nap nagy részében erősödtek az indexek, azonban délutánra elromlott a hangulat. A BUX csökkenéssel zárt, ami főként az OTP számlájára írható.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Erős volt a forgalom a BÉT-en 2017.03.17 17:19

Az átlagosnál jóval nagyobb forgalom mellett folyt a hét utolsó napján a kereskedés a magyar tőzsdén: összesen 21 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények, ami az elmúlt három hónap átlagának több mint kétszerese.

A napi forgalom több mint felét az OTP papírjai adták, a tegnapi nagy emelkedés után ma 2,1 százalékot esett a részvény árfolyama. A BUX mai esése nagyrészt az OTP számlájára írható, hiszen a többi blue chip közül a Mol és a Magyar Telekom emelkedéssel zárt, míg a Richter minimálisan, 0,3 százalékkal esett.

Fordulat Amerikában, esnek a tőzsdék 2017.03.17 16:06

A kezdeti pluszokat követően fordult a hangulat Amerikában és a vezető indexek lefelé vették az irányt:

  • Dow Jones: -0,05%
  • S&P 500: -0,13%
  • Nasdaq: -0,14%

Pedig a délután négykor közzétett Michigan indexek a várakozásoknál jobbak lettek. A nap további részében nem lesznek fontosabb makroadatok.

Elszállt az Adobe árfolyama, pluszban Amerika 2017.03.17 14:50

Az amerikai tőzsdék átvették az európai pozitív hangulatot, a vezető indexek 0,1 százalék pluszban vannak.

Az Adobe közzétette első negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy 1,68 milliárd dolláros rekord árbevételt és 398 ezer dolláros profitot értek el, amely 57 százalékkal magasabb az előző évhez képest.

A befektetők díjazták az eredményeket és több, mint hat százalékos pluszban nyitottak az Adobe papírok.

A magyar tőzsde szembemegy Európával 2017.03.17 12:19

A délelőtti gyenge kezdést követően fordult a hangulat és emelkednek a vezető európai részvényindexek, egyedül az olasz és a magyar tőzsde kivétel.

Itthon egyedül a Mol tud emelkedni, az OTP már 1,55 százalékos mínuszban áll, a Richter 1,14 százalékos mínuszban kezdte meg a délutáni kereskedést, míg a Magyar Telekom jelenleg 0,8 százalékot esett a tegnapi záróárhoz képest.

A mai nap nem az autógyártóké 2017.03.17 10:25

Javában zajlik a kereskedés a tőzsdéken, és úgy tűnik, hogy nem csak a német gyártók gyengélkednek a tőzsdén, hiszen a Volvo kivételével a főbb autógyártók részvényei esnek.

Ma is esnek a Mészáros-részvények 2017.03.17 10:10

Nem sikerült jól a hét a Konzum és Opimus részvényeinek, egész héten esik a papírok árfolyama, ma a délelőtti kereskedés során a Konzum papírok több, mint 7 százalékot estek, az Opimus részvényeinek értéke pedig több, mint 11 százalékkal csökkent.

Tegnap nyilvános vételi ajánlatot tett a Konzum PE magántőke alap az Opimus részvényeire, az ajánlati ár jóval a mostani árfolyam alatt van.

Németországban a nyitást követően az autógyártók a leggyengébbek 2017.03.17 09:09

Kinyitottak az európai piacok, egyelőre mérsékelt esés látható a fő régiós indexekben, egyedül a cseh és a lengyel tőzsde tud kisebb emelkedést felmutatni. A német DAX index 0,4 százalékos mínuszban van, a legnagyobb esés jelenleg az autógyártó vállalatoknál látható, a BMW 1,7 százalékos, míg a Volkswagen 2,2 százalékos mínuszban tartózkodik. A Volkswagen árfolyamának gyengélkedése a tegnapi tőzsdenyitással kezdődött, miután a sajtót bejárta, hogy az Audi háza táján házkutatásokat tartottak a dízelbotrány miatt.

A hazai piacon a BUX index 0,5 százalékos mínuszban van, a blue chip papírok mindegyike 0 és 1 százalék közötti mértékben olcsóbb a tegnapi záróáraknál.

Máris elvonulnak a bikák a magyar tőzsdéről? 2017.03.17 08:15

A fontosabb amerikai részvényindexek nem tudták folytatni a szerdai emelkedést, az S&P 500 értéke 0,2%-os, a Dow Jones értéke pedig 0,1%-os mínuszban zárt, míg a Nasdaq értéke stagnált. Elsősorban az egészségügyi szektor papírjait büntették a befektetők, Donald Trump ugyanis ma nyilvánosságra hozott költségvetési terve alapján jelentősen visszavágná az ország legnagyobb orvosi kutatási intézetének nyújtott állami támogatást. Ázsiában is az eladók diktálnak, a meghatározó kínai tőzsdék és a japán részvénypiac értéke is csökkent.

Mindezek együttes hatására az irányadó nyugat-európai határidős részvényindexek is szerény mértékű esést vetítenek előre a nyitást követően.

Máris elvonulnak a bikák a magyar tőzsdéről?

Fontos makrogazdasági adatot nem tesznek közzé, amire érdemes lehet figyelni az az amerikai ipari termelés alakulása és a Michigani fogyasztói bizalmi index értéke, mindkét értéket délután teszik majd közzé.

Máris elvonulnak a bikák a magyar tőzsdéről?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium