Előfizetői tartalom

Már az olajipar is a szélenergiára fogad

Portfolio
Dollármilliárdos nagyságrendben fektetnek be elsősorban a tengerre telepített (offshore) szélfarmok fejlesztésébe az olyan nagy olajvállalatok, mint a Royal Dutch Shell, a Statoil és az Eni. Az új területre lépés mellett szól az is, hogy a társaságok több évtizedes tapasztalattal bírnak a tengeri olajkitermelési projektekben, amelyek az offshore szélfarmok építése során is jól hasznosíthatók.

Az olajiparnak számos jó oka van a szélenergia felé elmozdulni, miután az olajkitermelést nem egy térségben a mezők kimerülése veszélyezteti. Ezzel szemben a szélfarmokba való befektetés megtérülése jól számítható, amihez a villamos energia árak szabályozása is hozzájárul. Bár a világ energiaellátásának mintegy harmadát továbbra is a nyersolaj biztosítja, a fosszilis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés