Mától lehet jegyezni a Waberer'st, itt vannak a részletek (2.)

2017. június 19. 09:05  english version   
nyomtatás
 
Az már napokkal ezelőtt kiderült, hogy tőzsdére megy a Waberer's, a cég most közzétette kibocsátási prospektusát, amelyből többek között kiderült, hogy 5 100 és 6 300 forint között adnának el részvényeket.

Erről is szó lesz a mai befektetői klubon.Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A kibocsátás legfontosabb részletei


  • A Waberer's részvényeit az 5 100 - 6 300 forintos ársávban lehet jegyezni.
  • Az értékesíteni kívánt részvények maximális mennyisége 11 735 085 darab, ez a mennyiség az alábbiakból tevődik össze: 50 millió euró összértékű, vagy legfeljebb 3 088 236 darab újonnan kibocsátandó törzsrészvény, az értékesítő részvényes tulajdonában lévő legfeljebb 7 160 973 darab meglévő törzsrészvény, valamint a kibocsátáshoz 1 485 876 darabos túljegyzési opció (Over Allotments Shares) is tartozik, amellyel a túlkereslet esetén lehet stabilizálni az árfolyamot.
  • Az ajánlattétel három részből épül fel: legfeljebb 1 379 718 darab meglévő részvényre, legfeljebb 297 175 darab túljegyzési részvényre, illetve legfeljebb 617 647 darab új részvényre tehető nyilvános vételi ajánlat. Ezen kívül munkavállalói ajánlattétel keretében legfeljebb 1 465 402 darab értékesítésre felajánlott részvényre tehetnek ajánlatot a Waberer's munkavállalói és vezető tisztségviselői. Továbbá a hazai és a nemzetközi intézményi befektetők számára zártkörű részvényértékesítésre kerül sor.
  • A Waberer's részvényeit mától, vagyis 2017. június 19-től lehet jegyezni. A jegyzési időszak 2017. június 29-ig tart majd.
  • A végleges kibocsátási árfolyamra és az értékesítésre felajánlott részvények végleges darabszámára vonatkozó bejelentés 2017. június 29-én vagy akörül várható.
  • A bevezetést követően a részvények kibocsátása és tartása tekintetében a társaságra és vezetőségére 360 napos, az értékesítő részvényesre pedig 180 napos részvényeladási tilalmi időszak (lock-up period) vonatkozik.


Mire kell a pénz?


Feltételezve, hogy az ársáv közepén kerülnek értékesítésre a részvények, a nettó bevétel várhatóan 197,2 millió euró - több mint 60,7 milliárd forint - lesz, amelyből az értékesítő részvényes megközelítőleg 152,2 millió eurót (közel 46,9 milliárd forint), míg a társaság 45 millió eurót (közel 13,9 milliárd forint) fog kapni. A Waberer's az IPO várható bevételét a Link - Lengyelország egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő közúti fuvarozó és szállítmányozó vállalata - felvásárlásának finanszírozására használná fel mintegy 32 millió euró (közel 9,85 milliárd forint) összegben, a bevétel fennmaradó részét pedig általános vállalati és működő tőke célokra fordítanák.

Miért pont a Link?


A Waberer's 2017 májusában vette meg a lengyel teherfuvarozó céget, a Linket. A társaság tájékoztatása szerint a Link olyan üzleti modellel rendelkezik, amely nagymértékben kiegészíti a Waberer'sét. 2017 márciusában a Link 427 kamionnal és 675 vontatóval rendelkezett, valamint 956 alkalmazottat foglalkoztatott, amelynek 75%-a gépjárművezető. A cég Lengyelországban négy, Belgiumban pedig egy telephellyel rendelkezik.

Kik vesznek részt a kibocsátásban?


A Citigroup és a Berenberg egyesül globális koordinátorokként és együttes könyvvezetőkként járnak el az ajánlattétel során. Az Erste Group és a Renaissance Capital pedig együttes könyvvezetőkként járnak el, míg az Erste Group a magyarországi nyilvános ajánlattétel forgalmazójaként jár majd el.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium