Előfizetői tartalom

Meddig eshet még a MOL?

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően jelentős zuhanással indították a mai kereskedést a MOL részvényei, mely egy tegnap lezárult könyvépítésnek tudható be, melynek keretében a cég mintegy 4%-át értékesítették. Ami igazán negatív, hogy a papírok az előzetesen megállapított ársáv alján mentek el, 11 800 forinton. Rövid távon a részvényekre nehezedő nyomás véleményünk szerint fennmaradhat, elsősorban az alacsony értékesítési ár, a tranzakció kereslet elszívó hatása, valamint az eladó ismeretének hiánya miatt, a korábbi hasonló példák azonban azt mutatják, hogy az átmeneti riadalmakat később megnyugvás követi majd.

Hogy nyitottak a részvények? 11 975 forinton indult el a kereskedés a MOL részvényeivel, ami a tegnapi záróárhoz képest 5,9%-os esésnek felel meg. A forgalom már most 600 millió forint.Mindez azt jelenti, hogy a MOL árfolyama idén április óta nem látott alacsony szintre került. A részvények hasonlóan nyomott árszinteken ezt megelőzően a 2009-es válság során mozogtak.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés