Előfizetői tartalom

Megint lehet izgulni - Itt az új madárinfluenza

Portfolio
Pénteken Kínában és Európában egyaránt jelentős esés bontakozott ki a légitársaságok részvényeinél, a befektetők ugyanis az újfajta madárinfluenza miatt kezdtek el aggódni. Mivel a tőzsdék eddig sokat emelkedtek, a befektetők most okokat kereshetnek arra, hogy eladják részvényeiket, erre pedig akár az említett influenza is jó eszközként szolgálhat. Egy, a CNBC-nek a témában nyilatkozó szakértő az influenzát rejtett piaci kockázati tényezőnek nevezte.

Új betegség bukkant fel Egy újabb kockázati tényező kezd megjelenni a piacokon, melyről egyelőre még csak kevesen beszélnek: a madárinfluenza. Kínában egy újfajta madárinfluenza (H7N9) bukkant fel, mely már 6 ember életét követelte, a piacokon pedig felmerültek az aggodalmak, hogy egy esetleges újabb járvány tör ki. Ennek a hatásai a kínai részvénypiacon a múlt héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés