Előfizetői tartalom

Megjött a pénz, de elnapolja az E-Star a hosszabb kötvények vásárlását

Portfolio
Pénteken megérkezett az E-Star számlájára a Fejér és Veszprém megyei projektek megszüntetése miatt esedékes 2,54 milliárd forintos összeg. A kötvényesek nem dőlhetnek hátra, hiszen a pénz jelentős részéből egyéb, nem a kötvénytartozások kiegyenlítését célzó kifizetést is teljesítenie kell a vállalatnak. A társaság 190 millió forintot különített el a 2012-es kötvények 35%-os árfolyamon történő visszavásárlására, azonban a hosszabb lejáratok visszavásárlási aukcióját bizonytalan időre elhalasztja.

Az E-Star ESCO Kft. követelésének összege a már kommunikáltakkal összhangban Fejér megye esetében bruttó 1 924 277 124 Ft, Veszprém megye esetében pedig bruttó 615 722 876 Ft, azaz összesen bruttó 2 540 000 000 Ft. Ezzel szemben a cégcsoport magyarországi érdekeltségeinek kötelezettségei az alábbiak szerint alakulnak: A két említett projekt (Fejér és Veszprém megye) vonatkozásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés