Előfizetői tartalom

Meglepetést okozott a Microsoft

Portfolio
3%-os pluszba ugrott a Microsoft árfolyama tegnap a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette első negyedéves eredményeit. A vállalat mind a bevételek, mind pedig az egy részvényre jutó eredmény szintjén az elemzői konszenzusnál erősebb számokat közölt. A gyorsjelentés főbb pontjai: Növekedtek a Microsoft bevételei az első negyedévben az előző évhez képest, nettó eredménye azonban csökkent. Az elemzői várakozásoknál jobb eredményeket közölt a cég. A bevételek növekedését elsősorban a Windos és az Office értékesítések biztosították. Profitvárakozást nem fogalmazott meg a menedzsment, viszont a teljes évre alacsonyabb működési költséget vár, mint korábban.

Várt feletti eredmények Növekedtek a Microsoft bevételei az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, nettó eredménye azonban az egy évvel korábbi 5,23 milliárd dollárról 5,11 milliárd dollárra csökkent. Ez annak tudható be, hogy a bázisidőszakot egy egyszeri adójóváírás erősítette. Az elemzői várakozásokat azonban így is felül tudta teljesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés