Meglepő eredményt hozott a felmérés - Erre költenének a magyarok leginkább lakásukban

2017. július 17. 09:47    
nyomtatás
 
Lakása energiahatékonyságának javítására költene elsősorban a magyarok több mint 50 százaléka, amennyiben egy nagyobb, ingatlancélra felhasználható összeg állna rendelkezésére - derült ki az E.On összeurópai felméréséből. Ez alapján a magyar lakosság a leginkább energiatudatos egész Európában.


Az E.On Európa-szerte 8000 embert kérdezett meg arról, hogy amennyiben nagyobb mennyiségű pénz állna rendelkezésükre, milyen fejlesztéseket valósítanának belőle ingatlanjukban. A válaszokból néhány váratlan megállapítást is tettek a jelentés készítői.

Németországban a megkérdezettek 27 százaléka válaszolta azt, hogy inkább a lakásbelső felfrissítésére, illetve a belső dekoráció korszerűsítésére fordítaná az összeget, mintem egy energetikai felújításra vagy zöld átalakításra, míg ez utóbbit mindössze a válaszadók kevesebb mint 20 százaléka priorizálna az első helyre. Az Egyesült Királyság lakosságának szintén több mint 20 százaléka inkább dekorációra, illetve lakásbővítésre költené pénzét, mint energiahatékonyságra.

A kutatás szerint Magyarország talán a leginkább energiahatékonyság tudatos ország Európában.
A válaszadók 51 százaléka ugyanis az energiahatékonysági megújításra költené elsősorban a pénzt, míg mindössze 18 százalék számára fontosabb a belső dekoráció megújítása mint az energetikai modernizáció.
Olaszországban és Romániában is meglehetősen magas azok aránya, akik számára az energiatakarékosság egy esetleges ingatlanfejlesztés elsődleges célja lenne, ugyanis az ottani megkérdezettek 37, illetve 34 százaléka emellett foglalt állást.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Garázscégből épített autókereskedést az egykori válogatott autóversenyző (x)

A családi vállalkozás veterán autók építésével is foglalkozik. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium