Megszólaltak a guruk: zuhanásra felkészülni!

2017. május 19. 09:43    
nyomtatás
 
  • A piac 50 százalékos esélyt tulajdonít annak, hogy Trump nem tölti ki a hivatali idejét
  • A világ legnagyobb alapkezelője is megszólalt a témában, akik újabb eladási hullámra számítanak Trump lemondása esetén


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A hét közepén elindult a sokak által régen várt esés a tőzsdéken, ami a befektetők fantáziáját is megmozgatta, így egyre többen egy nagyobb korrekciót látnak bele az esésbe. Ennek kapcsán most a világ legnagyobb alapkezelője, a Bridgewater Associates két stratégája, Greg Jensen és Jason Rotenberg is felszólalt, akik további esést vizionálnak előre a jövőben.

A két szakember csütörtökön a befektetőiknek szóló levelükben hangsúlyozta, hogy nem akarnak semmiféle poltikai előrejelzést adni, de a piacok jelenleg 50 százalékot tulajdonítanak annak, hogy Trump még a hivatali ideje előtt elhagyja az ovális irodát, így nekik is meg kell tenniük a megfelelő lépéseket, hogy elnavigáljanak a tőzsdéken az ilyen extrémnek mondható politikai bizonytalanság közepette.

A stratégák szerint, amennyiben elindul az impeachment, ( vagyis egy olyan eljárás, amelyet a képviselőházban és a szenátusban folytatnak le akár a hivatalban lévő amerikai elnökkel szemben is, és amennyiben bűnösnek találják az amerikai elnököt, akkor megfoszthatják hivatalától ) akkor újabb eladási hullám jöhet a tőzsdéken. Számításaik alapján Trump lemondása esetén az alábbi reakciókra lehet számítani:

  • az amerikai részvénypiac 11 százalékot
  • az európai 12 százalékot
  • a japán 16 százalékot eshet
  • az amerikai 10 éves államkötvényhozamok 0,8 százalékkal eshetnek
  • az arany ára 14 százalékot emelkedhet
  • a japán jen 16 százalékot erősödhet a dollárral szemben


Fontos azonban megemlíteni, hogy érdemes fenntartásokkal fogadni az ilyen előrejelzéseket, a Bridgewater például arra számított, hogy Trump megválasztása esetén mélyrepülésbe kezdtek a tőzsdék, aminek végül pont az ellenkezője történt. Egyébként a szakemberek között is meglehetősen eltérő vélemények születnek, tegnap például Jeremy Siegel, a Wharton School legendás professzora a CNBC-nek adott interjút, ahol azt nyilatkozta, hogy szerinte Trump lemondása esetén nem hogy pánikra, hanem újabb szárnyalásra számíthatunk a tőzsdéken.

(BusinessInsider)
Címlapkék forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium