Előfizetői tartalom

Megtáltosodott az arany, ide menekül a tőke

Sándor Dávid
Tavaly november óta nem látott magasságba kapaszkodott ma az arany árfolyama, mely augusztus közepe óta - érdemi lefele irányuló korrekció nélkül - már 12%-os emelkedést mutat. A jegybanki likviditásfokozó intézkedések, az elszálló gabonaárak, illetve a geopolitikai feszültségek egyaránt a nemesfém piacára terelik a befektetőket. Az 1800 dollár körüli szint áttörése a grafikonra pillantva kemény diónak tűnhet, azonban az aranypiac eddigi lendülete igen meggyőző volt atekintetben, hogy elhihessük akár a 2011. őszi, 1900 dolláros rekordszintek ismételt elérhetőségét. Az út azonban rázós lehet, az öveket (más néven stop loss szinteket) ne felejtsük el becsatolni, szorosra húzni.

Közel egy éve nem látott magasságba kapaszkodott a mai kereskedés során az arany árfolyama, mely ennek köszönhetően a korábban többször is lokális csúcsként funkcionáló 1800 dolláros szintek küszöbéhez érkezett.Nemcsak a lokális csúcshoz került közel a nemesfém, hanem a 2011 őszén felállított, 1900 dollár feletti rekordszintekhez is, köszönhetően az augusztus közepe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés