Megugrott a kereslet az olaj iránt

2017. szeptember 12. 22:01    
nyomtatás
 
Felülviszgálta az idei vére szóló előrejelzéseit az OPEC, melyben a vártnál nagyobb keresletre számít az idei, és a következő évre vonatkozóan is, miután a második negyedévben a fogyasztás felülmúlta a várakozásokat.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Közzétette legfrissebb havi jelentését az OPEC, amelyben a 2017-es év keresletre vonatkozó várakozásaikat 1,42 millió hordó/napra emelték, ami 50 ezerrel több az előzetes számokhoz képest. Ezzel egyébként összesen napi 96,8 millió hordóra taksálják a keresletet, ami főként a nyugati országok és Kína felől érkező keresletnövekedésnek köszönhető.

Az Opec főtitkára, Mohammed Barkindo hétfői beszédében azt is kiemelte, hogy a megnövekedett kereslet hatására az olajtartalékok is csökkenhetnek, amely segíteni azon törekvéseket, melyek szerint az OPEC, és a nem Opec-tagországok napi 1,8 millió hordóval csökkentenék a kitermelést ezzel segítve az árfolyamot.

Az Opec-tagországok most fókuszba kerültek, mivel néhány ország - Líbia, Nigéria - jóval nagyobb mértékben növelte a kitermelését, mint az várható volt. Egyébként Venezuelában, Irakban, és Szaúd-Arábiában csökkent a kitermelés, ami nagyjából ellensúlyozni tudta a Nigériában tapasztalt növekedést. Az Opec-tagországok jelenlegi kitermelése mindent összevetve nagyjából közelít ahhoz, amit a kartell az év elején kitűzött célul.

A nem Opec országok kínálata 2017-ben várhatóan napi 780 ezer hordóval emelkedhet, míg jövőre 1 millió hordóval, összesen napi 58,8 millió hordóra növekedhet a kitermelés.

(Financial Times)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium