Előfizetői tartalom

Mélyebbre ástunk a Hungáriánál! - Elképesztő, 25 ezer károsult lehet

Portfolio
Alig lehet hallani valamit a brókerbotrányokban szintén érintett Hungária Értékpapírról, annak ellenére, hogy az első letartóztatások nem is a Buda-Cashnél, hanem itt történtek. Eddig csupán egy 300 millió forint összegű feltételezett visszaélésről hallottunk, az ügy azonban jóval összetettebb, az érintettek száma elérheti a 25 ezret, a károk pedig elsősorban nem az említett brókercéghez, hanem egy, a Hungária tulajdonosai által működtetett másik céghez, a Biztonság Trade Kft-hez kapcsolódhatnak. A károsultak beszámolói alapján ez a cég kölcsön formájában vont be pénzeket, jellemzően 1 évre, vagy ennél rövidebb időszakra, 15-20 százalékos, esetenként ennél is magasabb fix hozamot ígérve. A károsultak itt aligha reménykedhetnek abban, hogy a kormány rájuk is külön törvényt szab és a befektetővédelem ernyője alatt kimenti őket.

A Hungária-sztori, és ami mögötte vanA Quaestor és a Buda-Cash mellett meglehetősen kevés figyelem hárul a brókerbotrány harmadik szereplőjére, a Hungária Értékpapírra, ami persze nem csoda, hiszen itt eddig "mindössze" 300 millió forintos visszaélést állapítottak meg, ami eltörpül a másik két brókercég okozta károk mellett. Pedig ennél jóval nagyobb lehet a baj, az érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés