Előfizetői tartalom

Mennyire súlyosak a változások a BUX-ban?

Portfolio
A BÉT által publikált közkézhányad adatokat és a részvények árfolyamértékét felhasználva arra a következtetésre juthatunk, hogy áprilistól a blue chipek közül egyedül az OTP súlya csökkenhet a BUX indexben. A súlyát tekintve az Egis esetében kerülhet majd sor a legnagyobb növekedésre, de az E-Star és természetesen az újonnan belépő Appeninn is haszonélvezői lehetnek a változásoknak. A legtöbbet a CIG veszítheti az áprilisi indexváltozással.

A BÉT a napokban közzétette, hogy áprilistól az Appeninnel kiegészülve tizenkét tagra bővül a BUX index. A tőzsde az új összetétel ismertetése mellett publikálta azt is, hogy az egyes vállalatok esetében milyen közkézhányad értékekkel kalkulál. Ez azért fontos, mert március végén többek között ezen értékek (és az akkori árfolyamok) segítségével fogja meghatározni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés