Előfizetői tartalom

Mennyit lehetett keresni a német részvénykibocsátásokon?

Portfolio
Az elmúlt 6 évben Németországban 30 vállalat hajtott végre elsődleges részvénykibocsátást. 2011-ben az első ilyen cég a kerékpárokat előállító Derby Cycle volt. Az eddigi kibocsátások tapasztalatai igen vegyesek, több vállalat papírjai jelentősen emelkedtek az IPO-t követően, más részvények azonban hatalmas zuhanással kezdték meg pályafutásukat, írja a Handelsblatt.

A Derby Cycle részvénykibocsátását több német vállalat IPO-ja is követheti idén, a befektetőknek azonban igencsak meg kell fontolniuk, mely vállalatok papírjainak jegyzésében vesznek részt, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyes esetekben hatalmasat lehetett bukni a drágán kibocsátott, gyenge fundamentumokkal rendelkező vállalatok részvényein.Elsősorban a konzervatívabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés