Előfizetői tartalom

Merjünk nagyot álmodni - 21 milliárd dollárért vesznek gyógyszercéget

Portfolio
Tovább folytatódik a felvásárlási hullám a gyógyszeriparban, az AbbVie tegnap este jelentette be, hogy mintegy 21 milliárd dollárért megvásárolja a Pharmacyclics nevű céget. A tranzakciót a felvásárló készpénzzel és részvénnyel finanszírozza, a részvényenkénti 261,25 dolláros kifizetés 13 százalékos prémiumot jelent a legutóbbi záróárhoz képest.

Nagybevásárlás a gyógyszeriparbanItt az újabb gigaméretű felvásárlás a gyógyszeriparban, az Abbvie mintegy 21 milliárd dollárt fizet a Pharmacyclics vállalatért, mely a rákos megbetegedéses kezelésére kifejlesztett úttörő készítmény, az Imbruvica gyártója. A tranzakció fő célja, hogy az AbbVie tovább bővítse onkológiai portfólióját. Az Imbruvica több mint 40...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés