Előfizetői tartalom

Mi lehet az év sztárpapírja a magyar tőzsdén? (Erste)

Portfolio
Közzétette az Erste a közép-kelet-európai régióra vonatkozó 2013. első negyedéves prognózisát, melyben a magyar piacra is külön fejezetet szenteltek. Míg egy évvel ezelőtt a befektetőket elsősorban az IMF-tárgyalások illetve azok sikeres kimenetele foglalkoztatta, jelenleg a kormányzati intézkedések kiszámíthatatlansága valamint azok GDP-növekedésre gyakorolt hatása aggasztja. Az Erste kedvenc vállalatai között több magyar blue chip is szerepel: hazai vonatkozásban az Egist illetve az OTP-t is vételre javasolják, sőt a Richter a TOP10-es listára is felkerült.

A gazdasági növekedés jelenti az egyik legnagyobb problémát Tavaly a piaci szereplők számára az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy sikerül-e a kormánynak megállapodnia egy készenléti IMF-hitelről. Bár a tárgyalások elkezdődtek, azonban hamar meg is akadtak, és úgy tűnik, ameddig nem történik jelentős hangulatromlás, úgy nem is fognak folytatódni, így továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés