Előfizetői tartalom

Mi indítja be a magyar bankszektort?

Portfolio
A végtörlesztést szerencsére már maga mögött hagyta, de hatásait még éveken keresztül érzi a hazai bankszektor, amely a 2008 őszén hozzánk is betörő hitelezési válságából mind a mai napig nem tudott kilábalni. A külföldi források továbbra is drágák és szűkösek, az adósok jelentős része fizetőképességének határára ért. Az árfolyamgát ugyan enyhíti a devizahitelesek problémáját, de mi lesz a növekedés motorjaival? Bankvezérek és más szakemberek adnak választ a pénzügyi szektorral kapcsolatos legfontosabb kérdésekre a Portfolio.hu október 16-ai Budapest Economic Forum elnevezésű konferenciáján.

A gazdaságpolitika tévedései miatt a hazai kamatkörnyezet ma sem elég kedvező ahhoz, hogy ha hitelezési boomról nem is, egészséges banki hitelaktivitásról azért beszélhessünk. A bankok behúzták a fékeket, a hitelezés helyett a profittermelés más lehetőségeit keresik. Sőt, egyes bankoknak a nyereséges működés is csupán egy távoli cél, a hitelportfólió aknákat rejt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés