Előfizetői tartalom

Miért veszi Csányi az OTP-t?

Portfolio
A magyar tőzsde egyik legforróbb témája most az, hogy miért veszi nagy tételben Csányi Sándor a titokzatos szingapúri alapján keresztül az OTP-t és a Molt. Mindenkit ez érdekel, de valószínűleg csak egy nagyon szűk kör tudja, mi áll a vásárlások hátterében. A témáról nagyon sok piaci szereplőt megkérdeztünk, de a mindig nagyon jól informált és magabiztos alapkezelők, brókerek sem tudtak sokat segíteni, tőlük is csak nehezen védhető, (szerintük is) gyengébbnél gyengébb elméleteket kaptunk (vagy olyan összeesküvés-elméleteket, amik publikálásának súlyos jogi következményei lehetnének). Természetesen az OTP-t és a szingapúri alap kezelőit is megkérdeztük, előbbi nyilván nem kommentálta a vásárlásokat, az utóbbiaknak elküldött kérdéseinkre még nem kaptunk választ (túl sok reményt nem is fűzünk hozzá).

Nagyon titokzatosBár Csányi Sándor titokzatos szingapúri eszközkezelő cége, a CSAM Asset Management már 2009 óta létezik, a figyelem középpontjába akkor került, amikor tavaly a Forbes megbecsülte, mennyi pénze lehet ott a bankvezérnek. A lap akkori kalkulációja szerint Csányi 77 milliárd forintot tart a CSAm alapjában, a Sertorius Global Opportunities Fundban, ez alapján pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés